צ'אטני תפוח, אפרסק ומשמשים
למילה 'צ'אטני' בהינדי אין תרגום ברור לעברית. המילה condiment באנגלית מתארת את משפחת המאכלים הללו בצורה הטובה ביותר. משהו קטן ועז טעם שמלווה מאכלים אחרים. הוא יכול להיות חמוץ, חריף או מתוק ולהיות תוצאה של בישול, כבישה או ריסוק וטחינה. במקרה שלנו מדובר בריבת פירות חמוצה, מתוקה, חריפה. שילוב טעמים שמאוד אופייני למטבח ההודי. נהדר להגיש כמעט עם כל מאכל הודי וגם עם מאכלים ממחוזות אחרים, ובכך לתת קריצה של פיוז'ן.
1/2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים ללא הגרעינים – מקור נהדר לפקטין חביבנו
1/2 ק"ג אפרסקים בשלים ומגולענים – שקילה לאחר גלעון
1/2 ק"ג משמשים בשלים ומגולענים – שקילה לאחר גלעון
2 כפות צימוקים כהים
4 שיני שום, קלופות וכתושות היטב
אצבעון נדיב שורש ג'ינג'ר, טרי קלוף ומרוסק בפומפיה
1/2 כפית פלפל שאטה טחון
2 כפיות מלח
1 כוס חומץ יין לבן
2 כוסות סוכר
חותכים את הפירות על קליפתם לקוביות בגודל 2 ס"מ לערך.
שמים את הפירות עם שאר החומרים בסיר הריבה שלכם ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה עד שהצ'אטני מתחיל להסמיך – אנחנו רוצים לקבל מרקם דליל יותר מאשר בריבה קלאסית. מסירים מהאש ומאחסנים בכלי זכוכית עם מכשה שאוטם אותו היטב. חשוב לבחוש את התערבות תכופות כדי להימנע מחריכה.
1/2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים ללא הגרעינים – מקור נהדר לפקטין חביבנו
1/2 ק"ג אפרסקים בשלים ומגולענים – שקילה לאחר גלעון
1/2 ק"ג משמשים בשלים ומגולענים – שקילה לאחר גלעון
2 כפות צימוקים כהים
4 שיני שום, קלופות וכתושות היטב
אצבעון נדיב שורש ג'ינג'ר, טרי קלוף ומרוסק בפומפיה
1/2 כפית פלפל שאטה טחון
2 כפיות מלח
1 כוס חומץ יין לבן
2 כוסות סוכר
חותכים את הפירות על קליפתם לקוביות בגודל 2 ס"מ לערך.
שמים את הפירות עם שאר החומרים בסיר הריבה שלכם ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה עד שהצ'אטני מתחיל להסמיך – אנחנו רוצים לקבל מרקם דליל יותר מאשר בריבה קלאסית. מסירים מהאש ומאחסנים בכלי זכוכית עם מכשה שאוטם אותו היטב. חשוב לבחוש את התערבות תכופות כדי להימנע מחריכה.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::