Tamarind
Native to Southern and Central India, Africa, America and Burma, Tamarind is a multi-purpose herb. Almost all parts of it can be used; beans, seeds, pulp, leaves, flowers, juice and bark. There are two types of Tamarind beans; one is smaller in size, has a red colored pulp when ripe and has smaller seeds, while the other is longer, has a brownish pulp when ripe and has bigger seeds. The former is the type of tamarind that is used in medicine.
Tamarind is acidic and excites the bile and other juices in the body. Tamarind is also a blood purifier. Folk medicine uses Tamarind leaves for sprains and swelling.
fruit tamarind
Tamarind is acidic and excites the bile and other juices in the body. Tamarind is also a blood purifier. Folk medicine uses Tamarind leaves for sprains and swelling.
fruit tamarind
Goiaba
סורבה גויאבה
כמה זמן: 10 דקות (לא כולל הקפאה).
4 גויאבות
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כף מיץ לימון
1 כפית סירופ מי ורדים
1. מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
2. בינתיים: מרסקים במעבד מזון את הפרי.
3. מוסיפים בהדרגה את הסירופ ומי הורדים, תוך כדי פעולת מעבד המזון. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים.
4. מוציאים מהמקפיא ומרסקים במזלג. שומרים במקפיא עד להגשה.
טארטלטים במילוי גויאבה
כמה זמן: 20 דקות בול
(ל-8 מנות)
לבצק:
¾ 1 כוסות קמח
מעט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות אבקת סוכר
חלמון ביצה
כ-2 כפות מים קרים
למלית:
4 גויאבות
1 כוס ריבה (עלי ורדים או תפוזים, למשל), מחוממת מעט ומרוסקת
הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס).
2. מכינים את התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה רק עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה והמים ומערבלים רק עד שהתערובת מתגבשת לכדי כדור.
3. מרדדים על נייר אפיה לקבלת עלה בעובי 5 מ"מ. יוצרים עיגולים ומרפדים תבניות אישיות לטארט. דוקרים בעזרת מזלג כל פאי קטן, כדי שלא יתמלא באוויר. ואופים בערך 7-10 דקות עד שמזהיב קלות.
4. מורחים מעט מהריבה על כל תחתית. פורסים כל פרי מקולף לרוחב ומניחים שתי פרוסות על גבי הריבה.
5. מכניסים חזרה לתנור ואופים עוד שתי דקות בחום גבוה. כדאי לפני ההגשה להניח על הטארטלט החם כדור גלידת קינמון.
שניצל גויאבה
10 דקות ולא שניה יותר.
(ל-4 מנות)
4 גויאבות
מעט קמח לקימוח
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה לטיגון
1. פורסים כל גויאבה לפרוסות בעובי 8 מ"מ. מקמחים את הפרוסות ומנערים את עודפי הקמח.
2. טובלים בתערבות של אבקת סוכר וקוקוס. מטגנים בחמאה משני הצדדים עד להזהבה. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים חם עם גלידה.
כמה זמן: 10 דקות (לא כולל הקפאה).
4 גויאבות
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כף מיץ לימון
1 כפית סירופ מי ורדים
1. מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
2. בינתיים: מרסקים במעבד מזון את הפרי.
3. מוסיפים בהדרגה את הסירופ ומי הורדים, תוך כדי פעולת מעבד המזון. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים.
4. מוציאים מהמקפיא ומרסקים במזלג. שומרים במקפיא עד להגשה.
טארטלטים במילוי גויאבה
כמה זמן: 20 דקות בול
(ל-8 מנות)
לבצק:
¾ 1 כוסות קמח
מעט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות אבקת סוכר
חלמון ביצה
כ-2 כפות מים קרים
למלית:
4 גויאבות
1 כוס ריבה (עלי ורדים או תפוזים, למשל), מחוממת מעט ומרוסקת
הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס).
2. מכינים את התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה רק עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה והמים ומערבלים רק עד שהתערובת מתגבשת לכדי כדור.
3. מרדדים על נייר אפיה לקבלת עלה בעובי 5 מ"מ. יוצרים עיגולים ומרפדים תבניות אישיות לטארט. דוקרים בעזרת מזלג כל פאי קטן, כדי שלא יתמלא באוויר. ואופים בערך 7-10 דקות עד שמזהיב קלות.
4. מורחים מעט מהריבה על כל תחתית. פורסים כל פרי מקולף לרוחב ומניחים שתי פרוסות על גבי הריבה.
5. מכניסים חזרה לתנור ואופים עוד שתי דקות בחום גבוה. כדאי לפני ההגשה להניח על הטארטלט החם כדור גלידת קינמון.
שניצל גויאבה
10 דקות ולא שניה יותר.
(ל-4 מנות)
4 גויאבות
מעט קמח לקימוח
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה לטיגון
1. פורסים כל גויאבה לפרוסות בעובי 8 מ"מ. מקמחים את הפרוסות ומנערים את עודפי הקמח.
2. טובלים בתערבות של אבקת סוכר וקוקוס. מטגנים בחמאה משני הצדדים עד להזהבה. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים חם עם גלידה.
fruit goiaba
Avocado
A round to pear-shaped fruit with a dark green skin harvested from trees that are grown in semi-tropical regions, such as Africa, Austrailia, Carribbean, Indonesia, Israel, Peru, Spain, South America, and the U.S. Containing up to 30 grams of fat that is high in monounsaturates, the flesh of the avocado provides a rich buttery flavor when eaten fresh or added as an ingredient to a variety of foods.
There are over 350 varieties of avocados grown throughout the world. Some of the most common varieties include the Bacon from Spain, the Edranol and Reed from Guatemala and South Africa, the Benik, Ettinger and Pinkerton from Israel, and the Fuerte, Hass, Nabal, Ryan, and Wurtz grown in many different countries.
Avocados can be eaten fresh as an appetizer or served with greens as an ingredient in salads. They can be stuffed with a variety of ingredients, such as fish and they are often mashed to be made into a sandwich spread or dip. It is a fruit that goes well as an accompaniment to turkey, chicken, lean game birds, or fish and seafood. The oil in the flesh of this fruit gives it a slightly nutty and rich flavor that goes well when partnered with highly acidic or sweeter fruits such as canteloupes, grapefruits, oranges, papaya, pomelo, or tomatoes. A popular appetizer made with avocados is guacamole, which blends the fruit with other ingredients to be served as a dip for crackers and chips. Since this fruit should not be exposed to excessive or long periods of heat, it is not suitable in dishes requiring extended time for cooking.
NOTE: flesh of cut avocado turns dark within a few minutes when exposed to air. This doesn't affect nutrition or flavor, but makes avocado look less appetizing. To delay darkening, rub slices with lemon or lime juice, and add juice to mashed avocado when making guacamole or similar dips.
How to Pit, Peel & Slice
avocado fruit
There are over 350 varieties of avocados grown throughout the world. Some of the most common varieties include the Bacon from Spain, the Edranol and Reed from Guatemala and South Africa, the Benik, Ettinger and Pinkerton from Israel, and the Fuerte, Hass, Nabal, Ryan, and Wurtz grown in many different countries.
Avocados can be eaten fresh as an appetizer or served with greens as an ingredient in salads. They can be stuffed with a variety of ingredients, such as fish and they are often mashed to be made into a sandwich spread or dip. It is a fruit that goes well as an accompaniment to turkey, chicken, lean game birds, or fish and seafood. The oil in the flesh of this fruit gives it a slightly nutty and rich flavor that goes well when partnered with highly acidic or sweeter fruits such as canteloupes, grapefruits, oranges, papaya, pomelo, or tomatoes. A popular appetizer made with avocados is guacamole, which blends the fruit with other ingredients to be served as a dip for crackers and chips. Since this fruit should not be exposed to excessive or long periods of heat, it is not suitable in dishes requiring extended time for cooking.
NOTE: flesh of cut avocado turns dark within a few minutes when exposed to air. This doesn't affect nutrition or flavor, but makes avocado look less appetizing. To delay darkening, rub slices with lemon or lime juice, and add juice to mashed avocado when making guacamole or similar dips.
How to Pit, Peel & Slice
avocado fruit
משמשים טריים ממולאים עשבי תיבול
10 משמשים טריים
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור נענע
50 גרם אגוזי פקאן
1 כף שמן זית
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
גיוון: אפשר לשחק עם סוגי ויחסי עשבי התיבול, על פי הטעם האישי
משמנים תבנית תנור בשמן זית ומחממים את התנור לחום 180 מעלות.
שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים ומסדרים בתבנית כשחלקם הפתוח פונה כלפי מעלה.
שוטפים ומפרידים עלי נענע ופטרוזיליה מגבעוליהם.
מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול עם שמן זית, פקאנים, ביצה, מלח ופלפל. מרסקים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים כפית מלית לכל מחצית משמש. מזליפים מעט שמן זית על המשמשים הממולאים ומכניסים לתנור לאפיה בת עשר דקות לערך, עד שנראה שהמלית יציבה ואפויה היטב.
מגישים מיד. ניתן להגיש מעל סלט ירוק.
אפשרויות מילוי אחרות:
פרוסת גבינת עיזים.
פרוסת גבינת עיזים בשילוב המלית שלעיל.
למעריצי הכוסברה: חצי חבילת כוסברה, פרורי לחם, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
מלית טרגון: טרגון טרי, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
מלית נענע: נענע, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית.
פרוסת גבינת עיזים בשלוב מלית נענע.