חמוצי אבטיח אמריקניים קלאסיים
2 ק"ג קליפות אבטיח בלי החלק הירוק
חותכים את הקליפה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ושמים בסיר עם מים קרים (עד כיסוי). מביאים לרתיחה על אש בינונית-קטנה וממשיכים לבשל כ 3 דקות, או עד שמזלג נכנס בקלות אך האבטיח לא רך מדי. מסננים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול.
7 כוסות סוכר
2 כוסות חומץ
2 מקלות קינמון (באורך 4-3 ס"מ כל אחד)
1/2 1 כפית מסמרי ציפורן
בינתיים, מערבבים בסיר סוכר, חומץ ותבלינים, ומביאים רק לנקודת רתיחה. יוצקים מעל לקליפות המסוננות ומשאירים למשך הלילה.
למחרת מסננים את הקליפות ושוב מביאים את הסירופ לרתיחה ויוצקים על הקליפות. משאירים למשך הלילה. ביום השלישי שוב מסננים את הקליפות ומרתיחים את הסירופ.
מניחים את הקליפות בצנצנות סטריליות (צנצנות שנטבלו במים רותחים), יוצקים מעל את הסירופ המורתח וסוגרים היטב. שומרים במקרר.
חותכים את הקליפה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ושמים בסיר עם מים קרים (עד כיסוי). מביאים לרתיחה על אש בינונית-קטנה וממשיכים לבשל כ 3 דקות, או עד שמזלג נכנס בקלות אך האבטיח לא רך מדי. מסננים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול.
7 כוסות סוכר
2 כוסות חומץ
2 מקלות קינמון (באורך 4-3 ס"מ כל אחד)
1/2 1 כפית מסמרי ציפורן
בינתיים, מערבבים בסיר סוכר, חומץ ותבלינים, ומביאים רק לנקודת רתיחה. יוצקים מעל לקליפות המסוננות ומשאירים למשך הלילה.
למחרת מסננים את הקליפות ושוב מביאים את הסירופ לרתיחה ויוצקים על הקליפות. משאירים למשך הלילה. ביום השלישי שוב מסננים את הקליפות ומרתיחים את הסירופ.
מניחים את הקליפות בצנצנות סטריליות (צנצנות שנטבלו במים רותחים), יוצקים מעל את הסירופ המורתח וסוגרים היטב. שומרים במקרר.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::