"קוויאר" זיתים
כ-1/2 כוס:
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים דק מאוד (לא מעוכים)
1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
2 כפיות חומץ בלסמי
2 כפיות שמן זית כתית מעולה
1 שן שום כתושה דק
קורט פלפל שחור וגרגרי פלפל אדום (כמו לפיצה)
1 ביצה גדולה, קשה (עדיף אורגנית)
מלח ופלפל לפני הטעם
1/2 כוס שמנת חמוצה או גבינת עזים רכה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לקוויאר בקערה קטנה (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר). טועמים ומתקנים טעם. מפוררים את הביצה הקשה בעזרת מזלג או סכין חד. מתבלים במלח ופלפל. בכל כפית מסדרים פס של כ-1/2 כפית שמנת חמוצה בחלק האחורי של הכפית (שמתחבר לידית), 1/2 כפית ביצה קשה, ומסיימים בקצה עם כ-1/2 כפית "קוויאר" זיתים.
הערה: ניתן למלא את הכפיות עד לשעה לפני ההגשה, לכסות ולקרר.
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים דק מאוד (לא מעוכים)
1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
2 כפיות חומץ בלסמי
2 כפיות שמן זית כתית מעולה
1 שן שום כתושה דק
קורט פלפל שחור וגרגרי פלפל אדום (כמו לפיצה)
1 ביצה גדולה, קשה (עדיף אורגנית)
מלח ופלפל לפני הטעם
1/2 כוס שמנת חמוצה או גבינת עזים רכה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לקוויאר בקערה קטנה (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר). טועמים ומתקנים טעם. מפוררים את הביצה הקשה בעזרת מזלג או סכין חד. מתבלים במלח ופלפל. בכל כפית מסדרים פס של כ-1/2 כפית שמנת חמוצה בחלק האחורי של הכפית (שמתחבר לידית), 1/2 כפית ביצה קשה, ומסיימים בקצה עם כ-1/2 כפית "קוויאר" זיתים.
הערה: ניתן למלא את הכפיות עד לשעה לפני ההגשה, לכסות ולקרר.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::