אנטיפסטי ירקות וגבינה חמימים
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנורבנייר אפייה.
המרכיבים (4-6 מנות):
לחצילים:
1 חציל, פרוס לאורך
מעט שמן זית
100 גרם מוצרלה מעושנת, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 כפות רוטב עגבניות מוכן בצנצנת
3 ענפי טימין טרי
מברישים את פרוסות החצילים בשמן הזית משני הצדדים ואופים כ-10 5 דקות, עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
מורחים כל פרוסה במעט רוטב עגבניות ומניחים 4-5 קוביות גבינה מעל הרוטב. מגלגלים את פרוסות החציל לגליל ומניחים בתבנית תנור, מניחים מעט רוטב עגבניות גם מלמעלה ומפזרים מעט עלעלי טימין.
לעגבניות:
2 עגבניות בשלות, פרוסות
1 כדור גבינת מוצרלה טרייה, פרוסה
6 פילטים של אנשובי
6 זיתים שחורים, מגולענים או צלפים
מעט פטרוזיליה, קצוצה
מסדרים את פרוסות העגבניות בתבנית התנור (לצד גלילות החצילים). מניחים מעל לכל פרוסת עגבנייה פרוסת מוצרלה ומעליה פילה אנשובי או זית. מפזרים מעט פטרוזיליה מלמעלה.
לפטריות:
6 פטריות פורטבלו, ללא רגליים
1 עגבנייה, קצוצה דק
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 שן שום, קלופה וקצוצה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
שמים את הפטריות בתבנית התנור (לצד החצילים והעגבניות), כשצדן הפנימי פונה כלפי מעלה. מניחים בתוכן מעט עגבנייה קצוצה, מעט פלפל חריף קצוץ ומעט שום. יוצקים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-7 דקות, עד שהירקות חמימים והגבינות נמסות. מגישים חמים-פושר.
אפשר להכין מראש?
אפשר לסדר את הירקות בכלים כמה שעות לפני הארוחה ולאחסן במקרר. לפני ההגשה, אופים כ-7 דקות ומגישים חמים-פושר.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::