ריבה שזיף, משמש ואפרסק
ריבה שעושה שימוש בפירות שמתחילים להבשיל באביב: שזיף, משמש ואפרסק. פירות אלה דורשים בישול מקדים לפני הוספת הסוכר
1 ק"ג פרי, שמורכב מכמויות שוות של הפירות הבאים: משמש, אפרסק כתום ושזיף. המשקל הוא של פרי נקי ומגולען.
1 לימון בשל, שטוף וחתוך לחתיכות קטנות למדי – זה מלאי הפקטין שלנו
750 גרם סוכר
ענף רוזמרין טרי – מפורק לעלעלים
חותכים את הפרי הנקי לחתיכות בינוניות בגודל של 2X2 ס"מ לערך, ומניחים בסיר שמתאים לריבה, יחד עם הלימון החתוך ועלי הרוזמרין.
מביאים לרתיחה בעדינות,ותוך כדי ערבוב, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את הסוכר ומנמיכים את האש עד שהסוכר נמס כולו.
מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות. אחרי 40 דקות אפשר להתחיל בתהליכי בדיקת הקרישה – ראו פרק קודם.
1 ק"ג פרי, שמורכב מכמויות שוות של הפירות הבאים: משמש, אפרסק כתום ושזיף. המשקל הוא של פרי נקי ומגולען.
1 לימון בשל, שטוף וחתוך לחתיכות קטנות למדי – זה מלאי הפקטין שלנו
750 גרם סוכר
ענף רוזמרין טרי – מפורק לעלעלים
חותכים את הפרי הנקי לחתיכות בינוניות בגודל של 2X2 ס"מ לערך, ומניחים בסיר שמתאים לריבה, יחד עם הלימון החתוך ועלי הרוזמרין.
מביאים לרתיחה בעדינות,ותוך כדי ערבוב, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את הסוכר ומנמיכים את האש עד שהסוכר נמס כולו.
מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות. אחרי 40 דקות אפשר להתחיל בתהליכי בדיקת הקרישה – ראו פרק קודם.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::