ריבת תותים
אם תכינו את הריבה הזו בימים הקרובים עוד תספיקו להנות ממנה השנה, כי העונה כבר בסופה. מה שכיף בה זה שאין בעיה אם יוצאת ריבה נוזלית שצפים בה תותים. ככה אפשר להנות ממנה בתור תוספת נהדרת ליוגורט, וליצור נשנוש טעים מתוק ואפילו די בריא. כמות הסוכר המופחתת תניב ריבה לא קרושה במיוחד, אבל ככה אפשר להימנע מתוספת מיותרת של סוכר. השידוך של פלפל שחור ותותים כבר ממש 'מיינסטרים' בימינו, וטוב שכך.
1 ק"ג תותים שטופים, נקיים ויבשים. אם התותים ממש ענקיים חותכים אותם לשניים
600 גרם סוכר
מיץ מ-2 לימונים בשלים
5 גרגירי פלפל שחור שלמים
מכניסים את כל החומרים לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו.
מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה בינונית 20-30 דקות, עד שהתותים הופכים חצי שקופים ובועות הרתיחה הופכות גם הן לשקופות. תותים לא מצריכים בישול ארוך מידי, ואני ממליץ להוריד את הריבה מן האש לפני שהם יתחילו להתפרק בתוך הנוזל.
בודקים את רמת הקרישה בהתאם לכללים הידועים: צלחת קרה מן המקרר ועליה כפית ריבה, ובדיקת קרישה אחרי כמה דקות או צביטה של מעט ריבה בין שתי אצבעות ובדיקה האם נוצרים חוטים בין שתי האצבעות כשמפרידים ביניהן.
1 ק"ג תותים שטופים, נקיים ויבשים. אם התותים ממש ענקיים חותכים אותם לשניים
600 גרם סוכר
מיץ מ-2 לימונים בשלים
5 גרגירי פלפל שחור שלמים
מכניסים את כל החומרים לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו.
מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה בינונית 20-30 דקות, עד שהתותים הופכים חצי שקופים ובועות הרתיחה הופכות גם הן לשקופות. תותים לא מצריכים בישול ארוך מידי, ואני ממליץ להוריד את הריבה מן האש לפני שהם יתחילו להתפרק בתוך הנוזל.
בודקים את רמת הקרישה בהתאם לכללים הידועים: צלחת קרה מן המקרר ועליה כפית ריבה, ובדיקת קרישה אחרי כמה דקות או צביטה של מעט ריבה בין שתי אצבעות ובדיקה האם נוצרים חוטים בין שתי האצבעות כשמפרידים ביניהן.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::