ציר ירקות שורש
הכינותי מראש: ציר ירקות
ביום פנוי: מכינים ציר מירקות שורש טריים-טריים, מסננים ושומרים עד 3 חודשים במקפיא. ביום עסוק: שולפים, ומשלבים באלגנטיות במרקים ובתבשילים
המרכיבים (לצנצנת בנפח ליטר):
3 ליטר מים
3-4 בצלים גדולים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
4 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
2 שורשי סלרי שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
8 גזרים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
2 צרורות עלי פטרוזיליה
1. יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את כל הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת למחצית והירקות מתרככים.
2. מסננים מהירקות, מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות נוספות, עד ששליש מהנוזלים מתאדה ומתקבל נוזל זהוב וריחני.
3. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבועיים או מקפיאים, עד שלושה חודשים. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות לפני השימוש.
ביום פנוי: מכינים ציר מירקות שורש טריים-טריים, מסננים ושומרים עד 3 חודשים במקפיא. ביום עסוק: שולפים, ומשלבים באלגנטיות במרקים ובתבשילים
המרכיבים (לצנצנת בנפח ליטר):
3 ליטר מים
3-4 בצלים גדולים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
4 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
2 שורשי סלרי שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
8 גזרים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
2 צרורות עלי פטרוזיליה
1. יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את כל הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת למחצית והירקות מתרככים.
2. מסננים מהירקות, מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות נוספות, עד ששליש מהנוזלים מתאדה ומתקבל נוזל זהוב וריחני.
3. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבועיים או מקפיאים, עד שלושה חודשים. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות לפני השימוש.
soup vegetable
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::