Gefilte Fish - גפילטעפיש
גפילטע פיש
המרכיבים (לחמישה סועדים):
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
גזרים
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר
100 גרם קמח מצה
2 עלי דפנה
<
אופן ההכנה:
חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים טת הלהבה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי.
מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.
המרכיבים (לחמישה סועדים):
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
גזרים
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר
100 גרם קמח מצה
2 עלי דפנה
<
אופן ההכנה:
חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים טת הלהבה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי.
מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.
fish jewish
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::