חריימה
חריימה בנוסח טריפוליטאי
דג ברוטב חריף - התשובה הספרדית לגפילטעפיש
המרכיבים (ארבעה סועדים):חריימה טריפוליטאי פיקנטי
1 ק"ג דג ים לפי בחירה (רצוי דג עם בשר מוצק ולא שמן מדי)
1 ראש שום (12 שיני שום)
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפלצ'ומה (מתכון בהמשך)
1 כפית גדושה מלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית קימל טחון (רצוי כרווייה - סוג של קימל טחון)
1 כפית כמון
3/4 כוס שמן
1 לימון טרי
מים
אופן ההכנה:
1. מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב.
2. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה הפלפל צ'ומה ואת הרסק. בוחשים מהר מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה.
3. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה.
4. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. מניחים את הדג כשהמים מכסים את הדג לשלושת רבעי. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון.
5. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה. סוחטים מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון.
הפלפלצ'ומה של לאה גואטה
50 גרם שום כתוש
75 גרם פפריקה חריפה
1/2 1 כפות שמן
מלח לפי הטעם
1. טוחנים את כל החומרים יחד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
2. במידה ורוצים לעלות את רמת החריפות ניתן להוסיף פלפל שטה טחון לתערובת. ניתן לשמור במקרר זמן ממושך.
דג ברוטב חריף - התשובה הספרדית לגפילטעפיש
המרכיבים (ארבעה סועדים):חריימה טריפוליטאי פיקנטי
1 ק"ג דג ים לפי בחירה (רצוי דג עם בשר מוצק ולא שמן מדי)
1 ראש שום (12 שיני שום)
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפלצ'ומה (מתכון בהמשך)
1 כפית גדושה מלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית קימל טחון (רצוי כרווייה - סוג של קימל טחון)
1 כפית כמון
3/4 כוס שמן
1 לימון טרי
מים
אופן ההכנה:
1. מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב.
2. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה הפלפל צ'ומה ואת הרסק. בוחשים מהר מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה.
3. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה.
4. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. מניחים את הדג כשהמים מכסים את הדג לשלושת רבעי. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון.
5. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה. סוחטים מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון.
הפלפלצ'ומה של לאה גואטה
50 גרם שום כתוש
75 גרם פפריקה חריפה
1/2 1 כפות שמן
מלח לפי הטעם
1. טוחנים את כל החומרים יחד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
2. במידה ורוצים לעלות את רמת החריפות ניתן להוסיף פלפל שטה טחון לתערובת. ניתן לשמור במקרר זמן ממושך.
fish jewish
1 Comments:
Quindim ? delicioso! Aqui em Portugal n?o h?, infelizmente!
O que me vale ? ter muitos amigos brasileiros!
Beijinhos
Post a Comment
<< Home ::