Lemon Cake
3/4 כוס + 2 כפות קמח (125 גרם)
1/3 כוס (40 גרם) עמילן תירס (קורנפלור)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
3 חלבונים
קורט מלח
הכלים: תבנית "אינגליש קייק", משומנת ומקומחת
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מנפים ביחד את הקמח, עמילן התירס ואבקת האפייה.
3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר, לתערובת תפוחה וקלילה. במהירות נמוכה מוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת הלימון.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ הלימון, כאשר מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
5. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף לבן ויציב. מוסיפים בהדרגה את 1/2 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
6. מקפלים 1/3 מקציפת החלבונים לתערובת הקמח כדי שתהיה קלילה יותר, ולאחר מכן מקפלים את שאר הקציפה.
7. יוצקים לתבנית, ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
1/3 כוס (40 גרם) עמילן תירס (קורנפלור)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
3 חלבונים
קורט מלח
הכלים: תבנית "אינגליש קייק", משומנת ומקומחת
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מנפים ביחד את הקמח, עמילן התירס ואבקת האפייה.
3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר, לתערובת תפוחה וקלילה. במהירות נמוכה מוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת הלימון.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ הלימון, כאשר מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
5. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף לבן ויציב. מוסיפים בהדרגה את 1/2 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
6. מקפלים 1/3 מקציפת החלבונים לתערובת הקמח כדי שתהיה קלילה יותר, ולאחר מכן מקפלים את שאר הקציפה.
7. יוצקים לתבנית, ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
cake lemon
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::