FASULYE PIYAZI - סלט שועית לבנה
250 גרם שעועית לבנה
1 כוס חומץ
1 בצל גדול
3 עגבניות
3 פלפלי פעמון
תריסר זיתים שחורים
חצי צרור פטרוסיליה
3 ביצים קשות
2 כפיות מלח
שליש כוס שמן זית
הנח השעועית במים למשך כל הלילה. סנן היטב והנח במים רותחים. בשל על חום בינוני עד שיתרככו. סנן, שים השעועית בקערה, פזר מעט מלח ושפוך שלושה רבעים מכוס החומץ. המתן 2-3 שעות.
חתוך הבצלים לאורך, שים אותם בקערה ושפשף אותם עם מעט מלח לסחיטת נוזלי הבצל.שטוף הבצלים וסנן.
סנן השעועית. הוסף הבצל ופטרוסיליה קצוצה. ערבב היטב, סדר על כלי הגשה.
חתוך את פלפלי הפעמון לפרוסות. קלף העגבניות וחתוך אותן. פרוס את הביצים הקשות. קשט השעועית עם הפלפלים, עגבניות, ביצים וזיתים. ערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מלח ושאר החומץ ושפוך מעל השעועית.
6 סועדים [www.turkey.co.il]
1 כוס חומץ
1 בצל גדול
3 עגבניות
3 פלפלי פעמון
תריסר זיתים שחורים
חצי צרור פטרוסיליה
3 ביצים קשות
2 כפיות מלח
שליש כוס שמן זית
הנח השעועית במים למשך כל הלילה. סנן היטב והנח במים רותחים. בשל על חום בינוני עד שיתרככו. סנן, שים השעועית בקערה, פזר מעט מלח ושפוך שלושה רבעים מכוס החומץ. המתן 2-3 שעות.
חתוך הבצלים לאורך, שים אותם בקערה ושפשף אותם עם מעט מלח לסחיטת נוזלי הבצל.שטוף הבצלים וסנן.
סנן השעועית. הוסף הבצל ופטרוסיליה קצוצה. ערבב היטב, סדר על כלי הגשה.
חתוך את פלפלי הפעמון לפרוסות. קלף העגבניות וחתוך אותן. פרוס את הביצים הקשות. קשט השעועית עם הפלפלים, עגבניות, ביצים וזיתים. ערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מלח ושאר החומץ ושפוך מעל השעועית.
6 סועדים [www.turkey.co.il]
onion salad
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::