טומאטו יאמיסטס: עגבניות ממולאות בנוסח יוון
המרכיבים (6 מנות):
6 עגבניות בשלות
למלית:
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
4 כפות שמן זית
3/4 כוס אורז ארוך
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 עגבנייה, קלופה ומרוסקת בפומפייה גסה
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף אורגנו מיובש קצוץ
1 כף טימין טרי קצוץ
3 כפות עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפות אורגנו קצוץ
2 כפות טימין קצוץ
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. הכנת העגבניות למילוי: חותכים פרוסה מהחלק העליון של כל עגבנייה, אך משאירים אותה מחוברת. מוציאים בכפית את בשר העגבניות (שומרים אותו בקערה נפרדת), כך שייווצר חלל עבור המלית.
2. הכנת המלית: מחממים כפית מהשמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מסירים מהכיריים ומצננים. שמים את האורז בסיר, מוסיפים מים כדי כיסוי ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי בישול כ-5 דקות (המטרה היא לבשל את האורז לדרגה של "חצי בישול". מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הצימוקים, העגבנייה המרוסקת, שמן הזית, עשבי תיבול והבצל המטוגן. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
3. מילוי העגבניות: מחלקים את המלית בין כל העגבניות (לא דוחסים). "סוגרים" בעזרת הפרוסה המחוברת לעגבנייה. מניחים את העגבניות זו לצד זו בתבנית אפייה (לא משומנת).
4. הכנת הרוטב: קוצצים דק את בשר העגבניות ששמרנו ומערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב בסיר קטן. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר האפשרית ומבשלים 10 דקות. יוצקים את הרוטב על העגבניות שבתבנית.
5. האפייה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים בו את התבנית ואופים כשעה וחצי, בתבנית לא מכוסה, עד שהעגבניות משחימות.
6. ההגשה: מגישים חם, עם לחם טרי וכוסית אוזו, אם רוצים. איך שומרים: אפשר להכין את המלית עד יום לפני המילוי. שומרים בכלי סגור במקרר.
6 עגבניות בשלות
למלית:
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
4 כפות שמן זית
3/4 כוס אורז ארוך
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 עגבנייה, קלופה ומרוסקת בפומפייה גסה
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף אורגנו מיובש קצוץ
1 כף טימין טרי קצוץ
3 כפות עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפות אורגנו קצוץ
2 כפות טימין קצוץ
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. הכנת העגבניות למילוי: חותכים פרוסה מהחלק העליון של כל עגבנייה, אך משאירים אותה מחוברת. מוציאים בכפית את בשר העגבניות (שומרים אותו בקערה נפרדת), כך שייווצר חלל עבור המלית.
2. הכנת המלית: מחממים כפית מהשמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מסירים מהכיריים ומצננים. שמים את האורז בסיר, מוסיפים מים כדי כיסוי ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי בישול כ-5 דקות (המטרה היא לבשל את האורז לדרגה של "חצי בישול". מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הצימוקים, העגבנייה המרוסקת, שמן הזית, עשבי תיבול והבצל המטוגן. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
3. מילוי העגבניות: מחלקים את המלית בין כל העגבניות (לא דוחסים). "סוגרים" בעזרת הפרוסה המחוברת לעגבנייה. מניחים את העגבניות זו לצד זו בתבנית אפייה (לא משומנת).
4. הכנת הרוטב: קוצצים דק את בשר העגבניות ששמרנו ומערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב בסיר קטן. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר האפשרית ומבשלים 10 דקות. יוצקים את הרוטב על העגבניות שבתבנית.
5. האפייה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים בו את התבנית ואופים כשעה וחצי, בתבנית לא מכוסה, עד שהעגבניות משחימות.
6. ההגשה: מגישים חם, עם לחם טרי וכוסית אוזו, אם רוצים. איך שומרים: אפשר להכין את המלית עד יום לפני המילוי. שומרים בכלי סגור במקרר.
onion salad
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::