עוגת גבינה אמריקאית
הטריק: העוגה יוצאת חלקה וישרה כשאופים אותה באמבט מים חמים.
מכינים יומיים מראש.
לבסיס:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
3/4 כוס (75 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
3 כפות סוכר
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל (או ליקר שקדים "אמרטו")
הבסיס: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, השקדים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים עדינים. בקערה קטנה מערבבים את החלמון עם הווניל (או הליקר). מוסיפים לבצק, ומעבדים בקצרה לגושי בצק. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודוקרים במזלג.
אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים את התבנית על רשת.
למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז בטמפרטורת החדר (מסוננת מנוזלים יום קודם)
225 גרם גבינת שמנת (כ-30 אחוז, רצוי אמריקאית)
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
גרידה מ-1 לימון קטן
1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
המלית: מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות).
עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה ומהדקים היטב.
בקערת מיקסר מערבלים את הגבינות במהירות נמוכה כמה שניות לריכוך. מוסיפים את הסוכר והקמח וממשיכים לערבל מעט לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה (לא להקציף יותר מדי). מוסיפים את הווניל ואת גרידת הלימון. לאט ובהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים מעט, רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
הכלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
מעבירים את התערובת לתבנית עם הבצק. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור, יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית עם העוגה. מניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים 50-55 דקות עד שהעוגה בצבע בהיר, חלקה העליון נראה יבש והיא נראית יציבה. מוציאים את התבניות מהתנור. מוציאים את התבנית עם העוגה, מסירים את נייר האלומיניום ומניחים לצינון מלא על רשת. כשהעוגה קרה מכסים ומניחים במקרר ללילה.
הגשה: למחרת משחררים את התבנית, פורסים בסכין טבול במים חמים ומנוגב, ומגישים בטמפרטורת החדר.
מכינים יומיים מראש.
לבסיס:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
3/4 כוס (75 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
3 כפות סוכר
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל (או ליקר שקדים "אמרטו")
הבסיס: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, השקדים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים עדינים. בקערה קטנה מערבבים את החלמון עם הווניל (או הליקר). מוסיפים לבצק, ומעבדים בקצרה לגושי בצק. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודוקרים במזלג.
אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים את התבנית על רשת.
למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז בטמפרטורת החדר (מסוננת מנוזלים יום קודם)
225 גרם גבינת שמנת (כ-30 אחוז, רצוי אמריקאית)
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
גרידה מ-1 לימון קטן
1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
המלית: מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות).
עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה ומהדקים היטב.
בקערת מיקסר מערבלים את הגבינות במהירות נמוכה כמה שניות לריכוך. מוסיפים את הסוכר והקמח וממשיכים לערבל מעט לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה (לא להקציף יותר מדי). מוסיפים את הווניל ואת גרידת הלימון. לאט ובהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים מעט, רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
הכלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
מעבירים את התערובת לתבנית עם הבצק. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור, יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית עם העוגה. מניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים 50-55 דקות עד שהעוגה בצבע בהיר, חלקה העליון נראה יבש והיא נראית יציבה. מוציאים את התבניות מהתנור. מוציאים את התבנית עם העוגה, מסירים את נייר האלומיניום ומניחים לצינון מלא על רשת. כשהעוגה קרה מכסים ומניחים במקרר ללילה.
הגשה: למחרת משחררים את התבנית, פורסים בסכין טבול במים חמים ומנוגב, ומגישים בטמפרטורת החדר.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home ::